divers

Foto van de dag: een wonder

0 0
Read Time:54 Second

De meeste Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 6 april gesloten voor publiek. Daarom hebben we een tijdelijke nieuwe rubriek in het leven geroepen: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag: een wonder uit een expositie in Museum Catharijneconvent.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Het wonder van Abdul Qadir Jilani, Allahabad, 20ste eeuw.

De tentoonstelling Allemaal wonderen gaat over wonderen in de kunst. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars zich laten inspireren door ongrijpbare verhalen. Meestal gaat het dan om wonderen uit de Bijbel, want daarin komen er immers vrij veel voor. En ook de islam kent verhalen over wonderen, bijvoorbeeld over een redding van een schip door de heilige Abdul Qadir Jilani (1077-1166).

Hij zou een gezonken schip weer letterlijk boven water hebben laten komen, met alle passagiers ongedeerd. Een kleurrijke voorstelling over dit wonder is een van de blikvangers in deze tentoonstelling.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share