divers

Foto van de dag: Vogue

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second
Erwin Olaf, Vogue, Still life with Triteleia, 2018, Flatland Gallery Amsterdam.

De meeste Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 6 april gesloten voor publiek. Daarom hebben we een tijdelijke nieuwe rubriek in het leven geroepen: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag: Vogue van Erwin Olaf uit een expositie in Museum Gouda.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Deze creatie van Erwin Olaf (1959) valt op tussen alle kleurrijke schilderijen in de tentoonstelling Stilleven in Museum Gouda. Niet alleen is het werk in zwart-wit (met een vleugje blauw) – weinig gebruikelijk in het genre stilleven, het is ook nog eens een foto. Al lijkt het op het eerste gezicht wel op een geschilderde voorstelling.

Dat is wellicht niet heel toevallig, want Olaf liet zich voor dit stilleven inspireren door het abstracte werk van Piet Mondriaan. De transparante vaas met bloemen lijkt te staan op een springplank tegen de achtergrond van een Mondrianesk geometrisch patroo.

Deze foto is onderdeel van de expositie Stilleven in Museum Gouda.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share