divers

Foto van de dag: Drents landschap

0 0
Read Time:56 Second

De meeste Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 6 april gesloten voor publiek. Daarom hebben we een tijdelijke nieuwe rubriek in het leven geroepen: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag: Drentse boerderij in het Drents Museum.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Alphonse Stengelin, Gezicht op boerderij, Drents Museum.

Barbizon van het Noorden heet de huidige tentoonstelling in het Drents Museum, die vanwege de coronacrisis is verlengd tot en met 13 september. De titel verwijst naar de streek in Frankrijk waar in de negentiende eeuw menig kunstenaar heen reisde om er de natuur vast te leggen. De provincie Drenthe vervulde eenzelfde rol.

Het ruige landschap trok schilders aan uit binnen- en buitenland. De Franse kunstenaar Alphonse Stengelin (1852-1938) was een van hen. Hij was vaak in Nederland te vinden en zeker Drenthe was voor hem een inspirerende omgeving. Hij schilderde er landschappen en ook eenvoudige boerderijen, zoals het stulpje in deze foto.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share