Geen categorie

200.700 bezoekers voor David Bowie is

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

Ruim 200.700 mensen bezochten David Bowie is in het Groninger Museum. Met dit aantal staat Groningen na Londen op de tweede plek in de rij steden waar de reizende tentoonstelling eerder te zien was. Ze trok in Groningen meer bezoekers dan in Berlijn, Parijs, Melbourne, Toronto, São Paulo en Chicago.

 

Installatie. Foto: Evert-Jan Pol.
Installatie. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Vanuit de hele wereld kwamen belangstellenden naar het museum. Ruim 4 van de 10 bezoekers waren nog niet eerder in het Groninger Museum geweest. Van de Nederlanders kwam 75% van buiten de provincie Groningen. 1 op de 10 bezoekers kwam uit het buitenland, waarvan 50% uit Duitsland.

Veel mensen hielden het niet bij één bezoek. “Woensdag wordt het de derde keer dat ik ga”, aldus een van hen. Menigeen vermaakte zich uren in het museum: “Na 5,5 uur David Bowie is zijn we toch nog even bij de meubelen van Joris Laarman gaan kijken”.

David Bowie is zou in eerste instantie lopen tot en met 13 maart, maar is uiteindelijk met een maand verlengd, tot en met zondag 10 april. Er zijn geen kaarten meer te koop.

De tentoonstelling startte in maart 2013 in het Londense Victoria and Albert Museum en reist sindsdien met veel succes de wereld rond. Tokio in Japan is in 2017 de eerstvolgende bestemming.

David Bowie is is niet de succesvolste tentoonstelling uit de geschiedenis van het Groninger Museum. Die eer is voor Ilja Repin. Het geheim van Rusland. Die trok in 2002 256.111 bezoekers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share