Geen categorie

Bosch-expositie laatste dagen 39 uur non-stop open

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

Er komen toch weer extra kaarten beschikbaar voor de zeer succesvolle tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie in Het Noordbrabants Museum. Het museum verruimt de openingstijden voor de derde keer. De laatste twee dagen is het zelfs 39 aaneengesloten uren open.

 

Jheronimus Bosch, Het Laatste Oordeel, ca. 1495-1505, Brugge, Stad Brugge, Groeningemuseum. Foto Rik Klein Gotink en beeldverwerking Robert G. Erdmann voor het Bosch Research and Conservation project.
Jheronimus Bosch, Het Laatste Oordeel, ca. 1495-1505, Brugge, Stad Brugge, Groeningemuseum. Foto Rik Klein Gotink en beeldverwerking Robert G. Erdmann voor het Bosch Research and Conservation project.

 

Vanaf 22 april is het museum dagelijks te bezoeken van 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-0 uur). Van zaterdagochtend 7 mei om 8 uur tot zondagavond 8 mei om 23 uur is het museum non-stop open, 39 uur lang.

Met deze verruiming komt het museum tegemoet aan de onverminderd grote vraag naar tickets uit binnen- en buitenland. De extra tickets die door de verdere verruiming beschikbaar komen, zijn vanaf vandaag online te boeken.

Het Noordbrabants Museum verruimde de openingstijden al tweemaal eerder: eerst op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 23 uur en later elke dag. Deze verruiming kon niet voorkomen dat het museum op 24 maart moest bekendmaken dat alle tickets waren verkocht.

Sinds de opening op 13 februari bezochten ruim 220.000 mensen de tentoonstelling over de middeleeuwse meester Jheronimus Bosch. Een van hen is David Byrne, ooit zanger van Talking Heads. Hij schreef er zelfs een blog over. Met 37 van de 45 bewaard gebleven werken is de expositie de grootste over Bosch ooit. In totaal zijn er al 380.000 tickets verkocht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share