Geen categorie

The Vincent Award 2016 gaat niet door

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

The Vincent Award wordt dit jaar niet uitgereikt. De organisatie maakte dat vandaag bekend. De jury nam de beslissing na recente gebeurtenissen en de terugtrekking van twee genomineerden.

Schermafbeelding 2016-04-07 om 13.53.01

In januari van dit jaar trokken twee kunstenaars zich terug als genomineerde voor The Vincent Award 2016. Voor Jutta Koether waren privéomstandigheden de reden. Nairy Baghramian trok zich terug vanwege het geschil tussen de kunstenaar Danh Vo en verzamelaar Bert Kreuk.

Kreuk klaagde Danh Vo in 2014 aan omdat die een gevraagd kunstwerk niet zou hebben geleverd. Kreuk had het werk willen tonen op een expositie die hij als gastconservator maakte in het Gemeentemuseum. In de rechtszaak is het museum opgeroepen als getuige. Het benadrukt dat het geen partij was in dit geschil, dan wel de rechtszaak.

Baghramian vindt echter dat het Gemeentemuseum zich niet neutraal heeft opgesteld en trok zich daarom terug. De tweejaarlijkse prijs wordt sinds 2014 in dat museum uitgereikt.

De jury meent dat deze discussie de aandacht voor de intenties van de prijs wegneemt en op de lange termijn een negatief effect kan hebben voor de genomineerde kunstenaars. De eerstvolgende The Vincent Award wordt daarom nu pas in 2018 uitgereikt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share