Geen categorie

Landhuis Oud Amelisweerd wordt expositieruimte

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Landhuis Oud Amelisweerd in Bunnik krijgt opnieuw een culturele functie. Op 19 augustus opent het als expositieruimte. De nieuwe eigenaar Stadsherstel Utrecht werkt hierin samen met Utrechtse instellingen, zoals de Hogeschool voor de Kunsten en het Centraal Museum.

Landhuis Oud Amelisweerd. Foto: Evert-Jan Pol.

Het is de derde keer in relatief korte tijd dat het landhuis de deuren opent als tentoonstellingsruimte. In maart 2014 opende het als Museum Oud Amelisweerd, als opvolger van het Armando Museum in Amersfoort. Het toonde daar werk van kunstenaar Armando tegen de achtergrond van het antieke behang. In augustus 2018 sloot het de deuren vanwege een faillissement. In juni 2019 opende het weer tijdelijk als Pop-up Museum Oud Amelisweerd.

Landhuis Oud Amelisweerd opent met de expositie Class of 2021. Die toont het afstudeerwerk van studenten HKU Fashion Design het afstudeerwerk van haar modestudenten. “De tentoonstelling Class of 2021 toont een rijkdom aan persoonlijke verhalen waarin de tijdgeest wordt gevangen”, aldus de expositieruimte in een persbericht. “In Landhuis Oud Amelisweerd komen deze verhalen van mode, fotografie, film en performance samen.”

Het Centraal Museum Utrecht presenteert vanaf het voorjaar van 2022 op de eerste verdieping twee solotentoonstellingen per jaar. Het programma zal zich richten op gerenommeerde, nog levende Nederlandse kunstenaars die hun sporen hebben verdiend in Nederland en daarbuiten.

Landhuis Oud Amelisweerd is vanaf 19 augustus geopend van donderdag tot en met zondag, van 10 tot 17 uur. Vrijwilligers staan dan klaar om bezoekers rond te leiden en meer te vertellen over de geschiedenis van het Landhuis en het  achttiende en negentiende-eeuwse Chinees en Hollands behang.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share