Geen categorie

Van A naar B, via C

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Nieuws

“Drie lichamen treden op als elkaars spiegelbeeld”. Zo beschrijft het stedelijk Museum de nieuwe performance From A to B via C van de Zwitserse kunstenaar Alexandra Bachzetsis. Het museum toont deze slechts tweemaal: op donderdag 29 en vrijdag 30 januari.

Press images, From A to B via C, courtesy of the artist.

 

De relatie tussen het lichaam en taal, als ook de manier waarop taal wordt gebruikt om choreografische kennis over te brengen, is een van de centrale thema’s van de performance. Deze kennis varieert van complexe handgebaren om balletchoreografie mee (aan) te duiden, tot internetlessen waarin experts op enthousiaste wijze hip-hop- of streetdancechoreografie proberen over te brengen.

Het samenbrengen van deze uiteenlopende vormen van dans is karakteristiek voor het werk van kunstenaar en choreograaf Bachzetsis (1974). In haar werk onderzoekt ze vooral hoe gebaren en beweging in ‘lage’ cultuurgenres (zoals romantische komedie of hiphopvideoclips), elkaar op eenzelfde manier beïnvloeden als in ‘hoge’ kunstvormen (zoals ballet en performance). Haar performances stellen ook het stereotype van het vrouwelijke lichaam in de hedendaagse populaire cultuur ter discussie.

Haar performance From A to B via C is het laatste evenement dat conservator Hendrik Folkerts in het stedelijk programmeert. In februari neemt hij plaats in het team van Documenta, de prestigieuze vijfjaarlijkse internationale hedendaagse kunstmanifestatie in het Duitse Kassel plaatsvindt. Documenta 14 vindt plaats in 2017 en duurt dan van 10 juni tot en met 17 september.

From A to B via C, 29 januari van 19.30 – 20.30 uur en 30 januari van 16.00 – 17.00 uur in het Stedelijk Museum, Amsterdam. Er geldt een toeslag van € 2,50 bovenop de entreeprijs. Reserveren (via e-mail) is nodig.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share