Geen categorie

Nijntje Museum tijdelijk in oude bibliotheek Utrecht

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Het Nijntje Museum in Utrecht verhuist tijdelijk naar de voormalige centrale bibliotheek in de Domstad. Door de verhuizing kan het kindermuseum open blijven tijdens de verbouwing die later dit jaar van start gaat.

Het museum, onderdeel van het Centraal Museum, krijgt een uitbreiding omdat het te klein is voor de vele bezoekers die er jaarlijks komen. In het gebouw is na verbouwing ook ruimte voor een theater en een café.

Nijntje bij het Nijntje Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

“Er is na vijf jaar Nijntje Museum nog steeds heel veel belangstelling voor een bezoek aan de wereld van Nijntje en haar vriendjes”, vertelt Marco Grob, zakelijk directeur van het Centraal Museum. “Dat merkten we ook na de heropening afgelopen juni. Ik ben daarom erg blij dat we in de voormalige bibliotheek een zeer toepasselijke en geschikte locatie hebben gevonden om in deze behoefte te kunnen blijven voorzien, ook tijdens de verbouwing.”

In de voormalige bibliotheek aan de Oudegracht wordt het hele museum ondergebracht. Dit betekent dat de kinderen in herkenbare ruimtes op onderzoek kunnen uitgaan, want alle themaruimtes verhuizen mee.

Naar verwachting gaan de deuren van het tijdelijke onderkomen half november open. En als alles volgens plan verloopt heropent het huidige gebouw aan de Agnietenstraat in de zomer van 2022.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share