Geen categorie

Singer Laren koopt schilderij Charley Toorop

0 0
Read Time:57 Second

Singer Laren heeft op de Tefaf in Maastricht het werk Takken met appels van Charley Toorop (1891-1955) gekocht. De kunstenares maakte het schilderij in haar Bergense tuin en behoort volgens het museum tot een van haar beste.

Nadat Charley Toorop in 1934 voor het eerst buiten schilderde, besloot zij elk seizoen bloesems, fruitbomen en bloemen te schilderen. Dit deed ze in haar eigen tuin of in een van de tuinen waar zij vanuit haar vele omzwervingen op uitkeek. Takken met appels maakt deel uit van haar laatste serie fruitbomen, die beschouwd wordt als een ode aan Vincent van Gogh.

Singer Laren kocht het schilderij met steun van de BankGiro Loterij. Het toont zijn nieuwe aanwinst voor het eerst in de tentoonstelling Geschilderde tuinen. Die is te zien van 5 juni tot en met 26 augustus.

Eerder maakte ook het Rijksmuseum bekend een aankoop te hebben gedaan op de Tefaf. Dat museum kocht er een zeldzaam Italiaans beeld. De kunst- en antiekbeurs duurt nog tot en met 18 maart.

Charley Toorop, Takken met appels, 1952 – 1953, olieverf op doek, Singer Laren.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share