Geen categorie

Stembus Museumprijs open

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Welk museum wint de Museumprijs en mag zich Museum van het jaar noemen? Dat bepaalt het publiek dat vanaf vandaag op de drie genomineerden mag stemmen.

 

Screenshot van de website van de BankGiro Loterij Museumprijs.
Screenshot van de website van de BankGiro Loterij Museumprijs.

 

Stemmers hebben dit jaar de keuze uit het Nationaal Militair Museum (NMM), Verzetsmuseum Amsterdam en Nationaal Monument Kamp Vught. Iedereen die stemt maakt kans op een 5-daagse reis naar New York. De stembus sluit op 26 april. De Museumprijs wordt uitgereikt op 3 mei.

Voor het NMM is de nominatie niet de eerste dit jaar. Eerder werd het al genomineerd voor de EMYA, een prestigieuze, internationale museumprijs. En vorige maand werd het verkozen tot ANWB’s leukste uitje van Utrecht.

Het winnende museum krijgt een bedrag van 100.000 euro. Het Verzetsmuseum heeft daar al een bestemming voor, laat het in een persbericht weten. Het wil een mobiele variant van Verzetsmuseum Junior maken, dat naar de kinderen toe gaat.

De BankGiro Loterij Museum bestaat sinds 2007 en gaat steeds naar een museum in een bepaalde categorie. Dit jaar is de prijs voor een oorlogs-, verzetsmuseum of herinneringscentrum. Vorig jaar was de categorie stads- en streekmusea en won het Fries Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share