Geen categorie

Nieuw museum op Museumplein opent met Banksy

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Het Museumplein in Amsterdam krijgt er een museum bij. Tegenover het Rijksmuseum opent op 9 april het Modern Contemporary Museum, of kortweg Moco Museum. Met moderne en hedendaagse kunst wil het een brede, internationale en ook jeugdige doelgroep bereiken.

 

Banksy, Beanfield, 2009.
Banksy, Beanfield, 2009.

 

Het museum is een initiatief van Lionel en Kim Logchies, eigenaren van LionelGallery in Amsterdam. Al meer dan achttien jaar toont het kunstkoppel daar werk van grote internationale kunstenaars: van Picasso tot Koons en van Hirst tot Basquiat. In het Moco Museum willen ze topwerken tonen die normaliter buiten het bereik van het grote publiek blijven. Ze krijgen daarvoor vele bruiklenen vanuit hun internationale netwerk.

De openingsexpositie combineert werken van Andy Warhol en graffitikunstenaar Banksy. Er zijn meer dan tachtig werken van beide kunstenaars te zien, waaronder het 3 bij 4 meter grote Beanfield van Banksy. Volgens het museum krijgt de mysterieuze Banksy hiermee de ongeautoriseerde expositie die hij verdient.

Moco Museum krijgt onderdak in stadsvilla Alsberg. Het pand werd in 1904 ontworpen door architect Eduard Cuypers, neef van Pierre Cuypers, die het Rijksmuseum ontwierp. Studio Piet Boon nam de restyling voor zijn rekening. In het museum komt ook een vegetarische horecagelegenheid.

Moco Museum, Honthorststraat 20 / Museumplein, Amsterdam, open vanaf 9 april

 

Banksy, Corrupted oil - Jerry, 2003.
Banksy, Corrupted oil – Jerry, 2003.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Nieuw museum op Museumplein opent met Banksy

  1. Een nieuw museum voor moderne/actuele kunst is gewoon een goede zaak. En dat er een vegetarisch restaurant in aanwezig is, pleit voor het museum.

    Toch heb ik nog wel wat vraagtekens. “Modern Contemporary” is volgens mij dubbelop. En is het echt wel een museum. In die zin dat het een collectie beheert? Wat ik er over lees -tot nu toe- niet. Dan is het eigenlijk een kunsthuis maar dat heeft natuurlijk minder status.
    De openingsexpositie met Warhol en Banksy is natuurlijk een knaller maar zal het museum het ook aandurven minder grote namen te brengen. Kunstenaars die nog moeten doorbreken? We zullen het zien.

Comments are closed.