Geen categorie

Bonnefanten koopt sleutelwerk Paloma Varga Weisz

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second
Paloma Varga Weisz, Galgenfeld (2003-2004), opstelling in 2004 in Museum Kurhaus Kleve.

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft het monumentale kunstwerk Galgenfeld van Paloma Varga Weisz aangekocht. Het is een sleutelwerk binnen het oeuvre van de Duitse kunstenaar. Dit werk betekende haar internationale doorbraak.

“De installatie Galgenfeld vervult een onmisbare brugfunctie tussen de belangrijke deelcollecties middeleeuwse religieuze sculptuur en hedendaagse kunst van het Bonnefanten”, vertelt directeur Stijn Huijts. “Paloma Varga Weisz koppelt actualiteit aan Euregionaal erfgoed en past binnen onze focus op de ‘verborgen’ canon. Als zodanig draagt het werk bijzonder bij aan de signalerende functie en het onderscheidend profiel van het museum.”

Varga Weisz (1966) maakte voornamelijk kleinschalig houtsnijwerk tot ze in 2003 het monumentale Galgenfeld ontwikkelde dat in 2004 te zien was in haar eerste museale solo in Museum Kurhaus Kleve in Duitsland. De presentatie een jaar later in de Arsenale van de Biënnale van Venetië betekende haar internationale doorbraak. Inmiddels heeft ze verschillende internationale solo- en groepstentoonstellingen op haar naam staan.

Het Bonnefantenmusum kon het kunstwerk aankopen met de steun van het Mondriaan Fonds. In het najaar van 2019 wijdt het museum een grote tentoonstelling aan Paloma Varga Weisz.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share