Geen categorie

Topstukken Noordbrabants Museum te zien in Leuven

0 0
Read Time:49 Second

Jan Sluijters, Liesje is jarig, 1929, olieverf op doek, collectie Noordbrabants Museum.

Het Noordbrabants Museum heeft een dertigtal stukken uitgeleend aan het M – Museum in Leuven. Daar zijn ze, samen met werken uit de collectie van M – Museum, te zien op de expositie Van voor Teniers tot na Ensor.

De expositie is onderdeel van de viering van de 750-jarige vriendschapsband tussen Leuven en Den Bosch, ooit twee van de vier hoofdsteden van Hertogdom Brabant. De bruikleen is mogelijk doordat het Noordbrabants Museum momenteel gesloten is vanwege een grootschalige verbouwing.

Met laatgotisch beeldsnijwerk, historische stadsgezichten, bloemstillevens en jaargetijden biedt de expositie een overzicht van Brabantse kunst uit de late vijftiende eeuw tot het midden van de twintigste eeuw. De schilders uit de expositietitel hebben gezelschap van collega’s als Bosch, Rubens, Van Dijck, Constant Permeke en Jan Sluijters. De tentoonstelling in M – Museum  is nog te zien tot en met 26 augustus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share