Geen categorie

CODA Museum krijgt collectie sieraden

0 0
Read Time:58 Second

Felieke van der Leest - Second peleton 2008.

Nieuws

CODA Museum in Apeldoorn heeft een grote schenking gekregen. Het gaat om een kunsthistorisch waardevolle verzameling auteurssieraden uit de collectie van de onlangs overleden kunstverzamelaar Ronald Kuipers.

Omdat Kuipers (1958-2014) al bij leven aan diverse musea schonk, was het voor zijn familie uitgemaakte zaak dat zijn kunstverzameling naar openbare collecties zou gaan. Omdat CODA al over de grootste collectie moderne en hedendaagse auteurssieraden beschikte, kreeg dat museum de sieraden.

De schenking van Kuipers (1958-2014) omvat onder meer een aantal vroege en recente sieraden van Evert Nijland. Omdat Nijland al vertegenwoordigd was in de CODA collectie zijn de juwelen een goede aanvulling. Ook schonk Kuipers werk van Nederlandse sieraadkunstenaars Felieke van der Leest, Jantje Fleischhut en Ruudt Peters.

Door deze schenking heeft CODA tevens in één keer drie stukken van Sari Liimatta en twee van Mark Monzó aan de collectie kunnen toevoegen. Verder is werk van Helen Britton en Tobias Alm uit deze schenking opgenomen in de CODA-collectie.
 De geschonken stukken zijn momenteel te zien op de tentoonstelling Bloemlezing uit eigen collectie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share