Geen categorie

Groninger Museum gratis voor kinderen, jongeren en studenten

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Het Groninger Museum is vanaf 1 september gratis toegankelijk voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar en studenten die in Groningen studeren. Het museum wil zo een eventuele drempel om het museum te bezoeken verlagen.

 

Groninger Museum. Foto: Ralph Richter © Groninger Museum.
Groninger Museum. Foto: Ralph Richter © Groninger Museum.

 

Volgens het museum is gratis toegang ook een belangrijk middel om het culturele klimaat verder te verbeteren en de algemene ontwikkeling van jonge mensen te bevorderen. Educatie is een van de speerpunten van het beleid van het Groninger Museum. Het museum heeft een speciaal educatieprogramma op maat.

Op donderdag 1 september is in het Groninger Museum de feestelijke aftrap van de nieuwe regeling. Tussen 15.00 en 18.00 uur zijn er extra activiteiten voor kinderen, jongeren en studenten. De Groninger Museum Insiders (studentvrijwilligers van het Groninger Museum) geven speciale rondleidingen geven en er zijn activiteiten van de Groninger Museum JuniorClub (de kinderclub van het museum) in het atelier van het museum.

De regeling is mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen, (gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG), provincie Groningen en de onderwijsinstellingen Alfa-college en Noorderpoort.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share