Geen categorie

Beelden aan Zee koopt vuisten van Pieter Laurens Mol

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Beelden aan Zee heeft zijn collectie uitgebreid met het werk File of Fists van Pieter Laurens Mol. Het museum kocht de zes hangende vuisten op 1 december, de laatste dag van PAN Amsterdam.

Pieter Laurens Mol (1946), File of Fists.

Mol (1946) begon als fotograaf, maar in de jaren tachtig verschoof de fotografie naar de achtergrond. Tegenwoordig maakt hij beelden van diverse materialen als lood, zink, zwavel, buskruit, teer en ijzer. Rond bepaalde motieven maakt hij reeksen en verbindt er specifieke materialen of voorwerpen aan. Zo verwijzen werken met lood en ijzer naar Saturnus en legt Mol met verroest ijzer een link tussen het sanguinische temperament en Mars.

File of Fists is volgens museumdirecteur Jan Teeuwisse een “uniek werk, in zekere zin een zelfportret. Daar houden we van bij Beelden aan Zee”. Het museum  kon het werk aankopen dankzij financiële steun van de BankGiro Loterij.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share