Geen categorie

Groninger Museum vertoont 8 uur durende videoclip

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

Het Groninger Museum vertoont van 27 augustus tot en met 18 september de langste muziekvideo ooit. De parade van de hemelse tragedie van Ad Visser duurt niet korter dan 8 uur, 39 minuten en 39 seconden. De clip is in zijn geheel te zien.

 

Illustratie: Mr. Instant Image Action.
Illustratie: Mr. Instant Image Action.

 

Ad Visser, bij velen bekend als Mr. Toppop, presenteerde in 2005 zijn 1050 verzen tellende megagedicht en lied De parade van de hemelse tragedie in boekvorm. Mr. Instant Image Action werkte tien jaar lang aan de beelden die het gedicht illustreren. Het resultaat is volgens het Groninger Museum “een lyrische achtbaan, een poëtische hoogmis van maatschappijkritiek, muzikaliteit en prikkelende beelden, die tegelijkertijd suggestief in elkaar overvloeien”.

Een met live performances aangevulde 10 uur durende marathonperformance van De parade van de hemelse tragedie is op vrijdag 26 augustus te zien in de Der Aa-kerk in Groningen. De voorstelling in de kerk en de vertoning van de clip in het museum vinden plaats in het kader van muziek- en theaterfestival Noorderzon. Het is voor het eerst dat het museum en het festival samenwerken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share