Geen categorie

Oog van Den Bosch

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Nieuws

Een groot oog voor het pand van Würth Nederland in Den Bosch kijkt voorbijgangers sinds afgelopen vrijdag indringend aan. Het is onderdeel van het project OOG Den Bosch van kunstenaar Lucas De Man.

Het eerste oog van OOG Den Bosch. Foto: Wouter de Roo.

Met OOG Den Bosch wil stadskunstenaar Lucas De Man de stad laten zien door er vanuit drie perspectieven naar te kijken: ik; de ander en ons. Binnen elk perspectief staat een ander kunstwerk centraal: OOG, LOS en O.N.S. De drie kunstwerken functioneren autonoom, worden apart getoond en vormen samen een eenheid.

In de aanloop naar het project (dat op 25 september start) volgen er nog vijf ogen. Deze blikvangers komen verspreid in de stad aan gebouwen te hangen op een hoogte tussen de tien en vijfentwintig meter. Mensen mogen het oog in en kijken zo met een ander oog naar de stad. Het eerste oog is uitsluitend bedoeld om te testen en is niet toegankelijk voor publiek. Bezoekers van Kunstlocatie Würth kunnen de installatie wel van dichtbij bekijken.

Begin 2013 is de Vlaamse theatermaker Lucas De Man werd begin 2013 aangesteld als stadskunstenaar van Den Bosch. Hij heeft ervoor gekozen om in twee grote stadsprojecten de samenleving van nu en morgen te onderzoeken en weer te geven voor en door de mensen van de stad. In 2016 maakt hij Stad van de Toekomst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share