Geen categorie

Groninger Museum presenteert grootste expositie Rodin ooit in Nederland

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Liefhebbers van Rodin kunnen maandag 3 oktober in de agenda markeren. Dan start het Groninger Museum namelijk met de online voorverkoop voor de tentoonstelling Rodin – Genius at Work.

 

Auguste Rodin (1840-1917), Fugit Amor (voor de Hellepoort), ca. 1887, gips, Musée Rodin, Parijs © Musée Rodin.
Auguste Rodin (1840-1917), Fugit Amor (voor de Hellepoort), ca. 1887, gips, Musée Rodin, Parijs © Musée Rodin.

 

Ruim 140 beelden en 20 werken op papier vormen samen de grootste expositie ooit in Nederland over kunstenaar Auguste Rodin (1840-1917). Het museum is erin geslaagd de wereldberoemde werken De Kus, Balzac en De Denker naar Groningen te halen. Musée des Beaux-Arts in Montréal en Musée Rodin in Parijs stelden de presentatie samen.

Rodin – Genius at Work laat het buitengewone werkproces zien achter de bekendste werken van Rodin. Zijn atelier bestond uit meer dan vijftig werknemers, die als een kleine kunstgemeenschap rond de meester werkten. Door te experimenteren met de eigenschappen van verschillende materialen en uiteenlopende technieken wist Rodin telkens weer voor vernieuwing in zijn werk te zorgen.

Auguste Rodin (1840-1917), De Denker, grote versie, 1903, Musée Rodin, Parijs © Musée Rodin (foto: Christian Baraja).
Auguste Rodin (1840-1917), De Denker, grote versie, 1903, Musée Rodin, Parijs © Musée Rodin (foto: Christian Baraja).

De expositie toont fragiele gipsen en bronzen beelden, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de Franse kunstenaar. Ook is een deel van de ongeveer 200 figuren uit de Hellepoort te zien: een werk waar Rodin de laatste dertig jaar van zijn leven mee bezig is geweest.

Rodin – Genius at Work, 19 november 2016 t/m 30 april 2017 in het Groninger Museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share