Geen categorie

Timo de Rijk nieuwe directeur Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Timo de Rijk is vanaf 15 september de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Hij volgt de in maart onverwacht overleden René Pingen op.

 

Timo de Rijk.
Timo de Rijk.

 

De Rijk (1963) is hoogleraar designgeschiedenis aan de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden. Ook is hij onder meer voorzitter van de BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers) en voorzitter van de Rotterdam designprijs. Verder heeft hij zitting in de adviesraad van de Gerrit Rietveld Academie en is hij ambassadeur van platform What Design Can Do.

Zowel nationaal als internationaal geniet hij een grote bekendheid op het gebied van de hedendaagse vormgeving. Niet alleen dankzij zijn vele publicaties, maar ook en vooral vanwege een aantal spraakmakende tentoonstellingen die hij in de Beurs van Berlage, de Kunsthal en het Gemeentemuseum Den Haag maakte. Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch verwacht dat hij het designprofiel van die instelling verder zal versterken.

Het museum staat bekend om zijn collectie keramiek en sieraden van kunstenaars en vormgevers. Het museaal programma legt de nadruk op presentaties van vernieuwende kunst en design.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share