Geen categorie

Beeld Nijntje vernield

0 0
Read Time:47 Second
Nijntje zonder rechteroor. Foto: Evert-Jan Pol.
Nijntje zonder rechteroor. Foto: Evert-Jan Pol.

Waar gisteren nog haar rechteroor zat, zit nu een groot gapend gat. Een van de twee Nijntjes op het Domplein in Utrecht is door onbekenden vernield. Het beeld, beschilderd door kunstenares Fleur van der Weel heeft nog maar één oor.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Het 1.80 meter grote beeld maakt deel uit van de Nijntje Art Parade die in verschillende steden plaatsvindt in het kader van de zestigste verjaardag van Dick Bruna’s wereldberoemde konijn. In totaal zijn er nu dertien beelden in Utrecht te zien. Volendammer nijntje van Harmen van Straaten wordt momenteel gerestaureerd. Of Superguppie xx nijntje, zoals het vernielde beeld heet, ook een opknapbeurt krijgt, is nog niet bekend.

Fleur van der Weel vernam de vernieling van de site dichtbij.nl. “Ach jeetje, dat is wel heel zielig”, zegt ze in een reactie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share