Geen categorie

Recordbedrag voor tekening Hergé

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Nieuws

Een originele tekening van Hergé is gisteren bij veilinghuis Zwiggelaar verkocht voor 75.000 euro. Nooit eerder werd er in Nederland meer betaald voor een tekening van de Belgische striptekenaar. En voor dit type illustratie van Hergé (een omslagtekening) is het bedrag ook een wereldrecord.

Georges Remi (1907-1983) werd onder zijn pseudoniem Hergé wereldberoemd door zijn verhalen over de avontuurlijke journalist Kuifje (Tintin). Maar hij bedacht ook andere stripfiguren, zoals Quick en Flupke. De avonturen van dit duo verschenen, net al die van Kuifje in Le Petit Vingtième, de wekelijkse jeugdbijlage van het Belgische dagblad Le Vingtième Siècle.

Hergé, covertekening voor Le Petit Vingtième, nummer 15, 13 april 1933. Foto: Zwiggelaar Auctions.
Hergé, covertekening voor Le Petit Vingtième, nummer 15, 13 april 1933. Foto: Zwiggelaar Auctions.

Op de omslag van nummer 15, van 13 april 1933, stond de gisteren geveilde tekening, een portret van Flupke. Een originele covertekening van Hergé wordt zelden aangeboden op een veiling. Het was zelfs voor het eerst dat in Nederland een originele illustratie voor een cover van de tekenaar onder de hamer kwam.

“Dit soort stukken komen zelden boven water, en je verwacht niet dat ze dan in Amsterdam belanden”, aldus veilinghuisdirecteur Vincent Zwiggelaar. De veiling kon daardoor rekenen op belangstelling uit binnen- en buitenland. Uiteindelijk kwam een internationale bieder als winnaar uit de strijd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share