Geen categorie

Expositie Van Gogh in Hermitage uitgebreid met 2 werken

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

De expositie Vincent in Hermitage Amsterdam is uitgebreid met twee werken: de aquarel Knotwilg en het schilderij Zelfportret met strohoed. Ook is er een nieuwe selectie brieven en tekeningen te zien. Vanwege hun gevoeligheid voor licht worden deze slechts zelden getoond.

Vincent van Gogh (1853-1890), Knotwilg, 1882, aquarel, collectie Van Gogh Museum, Amsterdam.

Het Zelfportret met strohoed (uit 1887) is weer terug in Nederland, na een succesvolle tentoonstelling in Denver. Knotwilg is nog niet zo lang in het bezit van het Van Gogh Museum. De aquarel werd vorig jaar aangekocht. Knotwilg is tot 13 maart te bezichtigen.

Van Gogh maakte de tekening in Den Haag, in juli 1882. In die periode vervaardigde hij voor het eerst meerdere grote en volwaardige aquarellen. Knotwilg was de waterverftekening waarover hij zelf het meest tevreden was, blijkt uit een van zijn brieven. Het Britse Apollo Magazine heeft het werk uitgeroepen tot beste nieuwe aanwinst van het jaar in 2012.

De presentatie Vincent is nog te bezoeken tot en met 25 april in de Hermitage Amsterdam. Op 1 mei heropent het Van Gogh Museum na een korte renovatie met de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk. Het museum bestaat in 2013 veertig jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share