Geen categorie

Expositie Toetankhamon gratis voor 90-jarigen

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Masker Toetanchamon ingezoomd © Semmel Concerts.

Het is komende zaterdag, 16 februari, exact negentig jaar geleden dat de laatste kamer van de graftombe van Toetankhamon werd geopend. Daar vond archeoloog Howard Carter de sarcofaag met de mummie van de jonge farao, voorzien van het wereldberoemde gouden dodenmasker. Om dit te vieren, hebben negentigjarigen op die dag gratis toegang tot de expositie Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten in Amsterdam EXPO.

Mensen die zijn geboren in 1923 of eerder mogen gratis naar binnen op vertoon van hun legitimatie. Bij de tentoongestelde reproductie van het dodenmasker van Toetankhamon wordt een toast uitgebracht op het jaar 1923 en op de jonge farao die regeerde van zijn negende tot zijn dood op negentienjarige leeftijd.

De tentoonstelling reconstrueert de schatten uit de tijd van de jonge farao Toetankhamon. Drie van de grafkamers op de expositie zijn identiek nagebouwd op basis van de schetsen en notities van Carter en foto’s van Harry Burton, de fotograaf van de expeditie. De kamers bevatten replica’s van de meest opvallende voorwerpen zoals juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, een strijdwagen in goud, grote vergulde schrijnen en het dodenmasker.

Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten, t/m 5 mei in Amsterdam EXPO, Gustav Mahlerlaan 24, Amsterdam (naast station Amsterdam Zuid). De gratis toegang voor negentigjarigen wordt mogelijk gemaakt door Stichting Vier het Leven

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share