Geen categorie

Glasmuseum krijgt uniek 18de-eeuws glas

0 0
Read Time:57 Second

Het Nationaal Glasmuseum heeft een uniek achttiende-eeuws glas gekregen, meldde het gisteren op Instagram. De gemeente Vijfheerenlanden kocht het afgelopen weekend op kunstbeurs PAN Amsterdam en schonk het aan het museum.

Het glas is gegraveerd met het wapen van Vianen en dateert uit de eerste helft van de achttiende eeuw, een periode die is onderbelicht in de collectie van het Nationaal Glasmuseum. Bovendien heeft Leerdam, waar het museum staat, inmiddels een band met Vianen. Leerdam ging op 1 januari van dit jaar samen met Vianen en Zederik op in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. In een verklaring zegt het museum met dit glas symbolisch te proosten op de fusie.

Het drinkglas, met deksel, is binnenkort te zien in het Nationaal Glasmuseum.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share