Geen categorie

Foam toont werk Daniel Gordon

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws / Expositie

Daniel Gordon (1980), Artichokes and oranges, 2013, courtesy of Wallspace New York.

Daniel Gordon (1980) won dit jaar de Foam Paul Huf Award 2014, een jaarlijkse prijs voor veelbelovende internationale fotografen onder de 35 jaar. Behalve een bedrag van 20.000 euro won hij een solotentoonstelling in Foam. Deze expositie, met een selectie van kleurrijke portretten en stillevens uit de periode 2010 tot 2014, opent op 12 september.

Hergebruik is fundamenteel in de werkwijze van Daniel Gordon. Hij vindt beelden op het internet, print ze uit en verwerkt ze met schaar en lijm in driedimensionale tableaus. Hij fotografeert deze composities en verknipt ze vervolgens weer. De verschillende delen gebruikt hij in toekomstige werken.

De Foam Paul Huf Award is vernoemd naar de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Hij stond bekend om zijn vernieuwende stijl van fotograferen en hij was in 2001 persoonlijk betrokken bij de oprichting van het Amsterdamse fotografiemuseum Foam.

Daniel Gordon – Shadows, Patterns, Pears, 12 september t/m 2 november in Foam, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share