Geen categorie

Museum sluit al na ruim een jaar

0 0
Read Time:49 Second

Nieuws

Het bestond nog maar ruim een jaar, maar gisteren heeft Museum N More in Maastricht de deuren alweer moeten sluiten. Reden daarvan is de terugtrekking van een van de partners.

Het op 14 juni 2013 geopende museum was een initiatief van Stichting Philadelphia Zorg. Deze wilde invulling geven aan de voormalige kloosterkapel en de stijlkamers van de Zusters Ursulinen in Maastricht. Om dat mogelijk te maken, benaderde ze Museum Vaals. Samen zetten ze het museum op, dat dagbesteding bood aan ongeveer twintig personen met een beperking. Het museum toonde naast 150 heiligenbeelden van 1 meter en hoger ook hedendaagse kunst.

Philadelphia Zorg heeft zich vorige week teruggetrokken, waarna het doek viel. Een woordvoerster laat weten dat de stichting zich vanwege bezuinigingen nog uitsluitend wil richten op zorg. Het exploiteren van een museum past niet binnen het nieuwe beleid.

Museum Vaals  gaat de inboedel van Museum N More verkopen. Het gaat dan om onder meer grote heiligenbeelden, sokkels, kasten, kerklampen en kandelaars.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share