Geen categorie

Gratis app van Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Sceenshot van de app van het Frans Hals Museum.

Zowel het Frans Hals Museum als De Hallen Haarlem heeft sinds deze week een gratis app. Beide apps geven praktische informatie, over bijvoorbeeld toegangsprijzen, en melden wat er op dit moment te zien is in het museum. Ter plekke is het mogelijk met de apps audiotours te beluisteren.

De app van De Hallen Haarlem bevat momenteel een audiotour bij de tentoonstelling LUCHT! en een tour van het Frans Hals Museum geeft toelichting bij hoogtepunten uit de collectie zestiende en zeventiende-eeuwse schilderkunst. Bij sommige schilderijen geven restauratoren en conservatoren een persoonlijke toelichting. Een tweede audiotour van het Frans Hals Museum is gewijd aan de geschiedenis van het gebouw. Vanaf 11 oktober bevat de app ook tour over de tentoonstelling Emoties, geschilderde gevoelens in de Gouden Eeuw.

De apps zijn gratis te downloaden op smartphone en tablet (iPhone en Android), ook in de musea via het vrij toegankelijke WiFi-netwerk. De apps zijn tot stand gekomen dankzij de gulle gift van een liefhebber van de musea en zijn bedacht en ontworpen door ontwerpbureau Fabrique.

De app van het Frans Hals Museum is hier (iPhone) en hier (Android) te downloaden en die van De Hallen Haarlem hier (iPhone) en hier (Android).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share