Geen categorie

Spitten voor herman de vries

0 0
Read Time:48 Second

Beeldend kunstenaar herman de vries – die zijn naam met kleine letters schrijft – maakt in opdracht van Stedelijk Museum Alkmaar een nieuw kunstwerk. Dat doet hij echter niet alleen; hij heeft hulp van basisscholieren uit Noord-Holland.

Leerlingen van OBS Teun de Jager in Schoorl verzamelen bodemtype: EZg21 op het land van boerin Backer in Aagtdorp. Foto: Erna Faust.

Bij het maken van het kunstwerk keert de in Alkmaar geboren en getogen kunstenaar letterlijk terug naar zijn geboortegrond. De scholieren doen bodemonderzoek en verzamelen aarde voor hem. de vries, voor wie de natuur als voornaamste materiaal en inspiratiebron dient, leert de leerlingen op een andere manier kijken naar hun eigen leefomgeving.

Het eindresultaat, ‘een alternatieve atlas van Noord Holland’ wordt opgenomen in de collectie van het museum. Bovendien zal het centraal staan in de solotentoonstelling herman de vries. Voor jullie voeten die van juni tot september 2019 te zien is in Stedelijk Museum Alkmaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share