Geen categorie

Mysterieus schilderij overtreft schatting op veiling

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Circle of Michelangelo Merisi da Caravaggio (1562-1609), The Mocking of Christ.

Het schilderij The Mocking of Christ uit de nabijheid van Caravaggio werd gisteren bij Christie’s Amsterdam verkocht voor 205.500 euro. Dit was ruim meer dan de voorzichtige schatting van 25.000 euro.

Er bestaat een vermoeden dat het schilderij door Michelangelo Merisi da Caravaggio (1562-1609) is geschilderd, maar onderzoekers kunnen daar geen uitsluitsel over geven. Qua compositie, figuurafsnijdingen en clair-obscur neigt het wel sterk naar dat van de Italiaanse kunstenaar.

Een laag donkerbruin verkleurd vernis maakt het echter moeilijk signatuur en landsaard te duiden. Ondanks langdurig wetenschappelijk onderzoek wordt niet duidelijk of het misschien Frans of toch Italiaans is.

The Mocking of Christ was gisteren één van 223 werken die werden verkocht op de veiling  van oude meesters en negentiende-eeuwse kunst. De hoogste prijzen waren voor twee schilderijen van Isaac Israëls. Diens Papegaaienman in de Haagse Dierentuin ging met een Europese verzamelaar mee voor 289.500 euro. En Gezicht op de Munttorenbleek goed voor 211.500.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share