Geen categorie

S.M.A.K. toont fotoseries Thomas Ruff

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Expositie

S.M.A.K. in Gent wijdt vanaf komende zaterdag een expositie aan het werk van de Duitse fotograaf Thomas Ruff (1958). Het museum toont voorbeelden uit vijf fotoreeksen van de kunstenaar uit de afgelopen 35 jaar.

Thomas Ruff (1958), Stern, 1992.

Centraal staan twee nieuwe reeksen die voor het eerst in een museum te zien zijn: Phg. (Photograms, 2012 – heden) en Negative (2014). Phg. is een virtuele simulatie van het klassieke genre van het fotogram en met Negative keert de kunstenaar terug naar de wortels van de fotografie in de negentiende eeuw.

De andere series waaruit het S.M.A.K. een selectie toont zijn Sterne (1989-1992), Nächte (1992-1996) en Ruffs eerste reeks, Interieurs (1979-1983). Het thema licht loopt als een rode draad door de tentoonstelling, die dan ook de titel Thomas Ruff | Lichten draagt. De vijf series verkennen het gebeid tussen natuurlijk en virtueel licht.

Om de tentoonstelling in een bredere context te plaatsen, presenteert S.M.A.K. ook een selectie uit de collectie. Het toont werk van onder anderen Bernd & Hilla Becher, Roe Ethridge, Jef Geys, Louise Lawler, Zoe Leonard en Willem Oorebeek. En ook de portretreeks van Thomas Ruff, die S.M.A.K. in 1989 verwierf.

Thomas Ruff | Lichten, 17 mei t/m 24 augustus in S.M.A.K, Gent, België

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share