Geen categorie

Eindhoven Museum op bezoek bij IKEA

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Om te laten zien dat inwoners van het hoge noorden ook heel vroeger al veel belangstelling voor meubels hadden, is Eindhoven Museum een tijdelijke samenwerking aangegaan met IKEA. Het museum staat met de EMobiel bij de Eindhovense vestiging van de Zweedse meubelgigant. Daar is een presentatie te zien over de Vikingen, waarbij de nadruk ligt op design, inrichting en functionaliteit in de tiende eeuw.

Behalve de Scandinavische herkomst zijn er volgens het museum meer raakvlakken tussen de Vikingen en IKEA. Zo waren in de ‘Vikingtijd’ veel meubels demontabel, net als bij de beroemde meubelzaak. Vaak gingen meubels generaties mee en wanneer ze naar een zoon of dochter elders gingen, was het handig dat de meubels uit elkaar gehaald konden worden, zodat ze makkelijker te vervoeren waren.

Adellijke Hoeve.

EMobiel staat op 16, 17, 18, 23, 24 en 25 mei bij IKEA Eindhoven. En tijdens Hemelvaart, van 29 mei tot en met 1 juni, staat ook het Erfgoedpark van Eindhoven Museum  in het teken van Franken, Friezen en Vikingen. Daar is een reconstructie te zien van de zogenaamde Adellijke Hoeve, die enkele jaren geleden vlakbij IKEA Eindhoven is opgegraven. Die hoeve stamt uit de tiende eeuw, het einde van de Vikingtijd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share