Geen categorie

Expositie Jheronimus Bosch uitverkocht

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

De tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie duurt nog tot en met 8 mei, maar is nu al helemaal uitverkocht. Dat meldt Het Noordbrabants Museum op Twitter. “Trots op de 380.000 verkochte tickets en zin in de rest van het Boschjaar”, aldus het museum.

 

Jheronimus Bosch, Hooiwagentriptiek (detail), 1510-16, Museo Nacional del Prado. Foto: Evert-Jan Pol.
Jheronimus Bosch, Hooiwagentriptiek (detail), 1510-16, Museo Nacional del Prado. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Eerder verruimde het museum de openingstijden nog om meer belangstellenden de kans te geven de zeer succesvolle expositie te bezoeken. Vanaf vandaag is het museum dagelijks van 9 tot 23 uur open. Door die verruiming kwamen er 30.000 extra kaarten vrij. Die dus nu allemaal al weg zijn.

De tentoonstelling is met 18 van de 25 bewaard gebleven schilderijen en 19 van de 20 tekeningen de grootste ooit over Jheronimus Bosch. En is het hoogtepunt van het evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat plaatsvindt naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar.

De expositie is ook de succesvolste ooit in Het Noordbrabants Museum. Vooraf hoopt het op 250.000 bezoekers.

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, t/m 8 mei in Het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch.

Zie ook: Meesterlijke expositie over genie Jheronimus Bosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share