Geen categorie

Donald Duck eert Vincent van Dogh

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second
Cover van Donald Duck 22, 2015. Foto: Evert-Jan Pol.
Cover van Donald Duck 22, 2015. Foto: Evert-Jan Pol.

“Oh, wat een mooie!” zegt de verkoopster van een boekenwinkel als ze de cover van de nieuwste Donald Duck ziet. “Een Van Gogh ofzo?” Ofzo inderdaad, want het portret dat de omslag siert, is een echte Van Dogh.

Door: Evert-Jan Pol

Het hele nummer staat in het teken van deze Vincent van Dogh, die een sterke gelijkenis vertoont met Vincent van Gogh. In het openingsverhaal gaan Donald Duck en zijn oom Dagobert terug in de tijd voor een bezoek aan deze arme schilder. Die woont in het dorpje Dwarles, ergens in Drankrijk.

Van Doghs werken duiken her en der op in het vrolijke weekblad. Het tijdschrift eert de schilder vanwege zijn 125ste sterfjaar. Ook het Van Dogh – correctie – Van Gogh Museum doet een duit in het zakje. Daar hangt sinds vanochtend een olieverfportret van Donald Duck, geïnspireerd door van Goghs beroemde Zelfportret met grijze vilthoed uit 1887.

Het ‘verduckte’ zelfportret blijft tot en met 30 juni in het Van Gogh Museum hangen. Donald Duck is daarmee het eerste stripfiguur in de collectie van het museum.

Donald Duck 22, 2015 ligt nu in de winkel.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share