Geen categorie

Vorstelijke foto-illusie

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
De winnende foto van Belinda Petri.
De winnende foto van Belinda Petri.

Een foto van een eend, hangend boven een braadpan is de winnen inzending van de wedstrijd Fotografeer je eigen Vorstelijke illusie. Het Bonnefantenmuseum schreef deze uit in het kader van een tentoonstelling over de zeventiende-eeuwse schilder Henri de Fromantiou.

Het museum deed in maart een oproep aan jong en oud om een ‘vorstelijke’ illusie te fotograferen met als uitgangspunt de stillevens van De Fromantiou. De reacties kwamen uit alle windstreken, van Groningen tot België en Duitsland. De amateurfotografen gooiden al hun creativiteit in de strijd waardoor de variatie groot was.

De winnaar, Belinda Petri uit het Duitse Aken, werd gisteren bekendgemaakt. “Aan haar foto zagen we dat ze zich heeft verdiept in het thema”, aldus de jury. “Bovendien heeft ze zich heel duidelijk laten inspireren door Henri de Fromantiou.”

Belinda Petri was verrast toen bleek dat ze gewonnen had. “Ik was de laatste die een foto heeft geüpload, om 23.55 uur. Ik had die middag de tentoonstelling bezocht. Toen ik thuis kwam, heb ik alles in mijn keuken verzameld en ben ik aan de slag gegaan met de foto.” De kunsthistorica won met haar foto een weekendje Rotterdam, met bezoek aan het Nederlands Fotomuseum.

De tentoonstelling Henri de Fromantiou – Vorstelijke illusies duurt nog tot en met 28 juni. Ze gaat over het ‘vergeten’ oeuvre van De Fromantiou en zijn hoogtijdagen als hofschilder in Potsdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share