Geen categorie

Rijksmuseum weer terug op Schiphol

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Rijksmuseum Schiphol op vandaag weer zijn deuren. Reizigers die wat tijd hebben, kunnen daar kijken naar schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Te zien zijn een Delftsblauw tegeltableau en tien schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum Schiphol. Foto: Thijs Wolzak.

Het Rijksmuseum is terug van weggeweest op de Holland Boulevard, het onlangs heringerichte verblijfsgebied tussen lounge 2 en 3 achter de veiligheidscontrole op Schiphol. In 2002 was het Rijksmuseum het eerste kunstmuseum in de wereld met een dependance op een luchthaven.

Vanwege een grootscheepse en ingrijpende herinrichting van de Holland Boulevard was de dependance in 2015 en 2016 afwezig. Nu is ze terug en is Schiphol andermaal de enige luchthaven ter wereld met een museum met originele zeventiende-eeuwse kunst in de terminal. Het Rijksmuseum is er overigens niet het enige museum: ook NEMO Science Museum is aanwezig op de Holland Boulevard.

NEXT architects ontwierp de s-vormige tentoonstellingsruimte van 167 vierkante meter. Irma Boom tekende voor de grafische vormgeving. Het museum is 24 uur per dag gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen het museum via twee kanten betreden. In de naast gelegen winkel zijn souvenirs uit het Rijksmuseum en andere Nederlandse musea verkrijgbaar.

Bagageband met afbeeldingen van werken uit het Rijksmuseum. Foto: Thijs Wolzak.

Ter gelegenheid van de heropening van Rijksmuseum Schiphol staan reizigers die aankomen in Nederland tijdens het ophalen van hun koffers oog in oog met meesterwerken uit het Rijksmuseum. De 73 meter lange bagageband 16 in hal 3 is volledig versierd met 45 afbeeldingen van werken van onder anderen Rembrandt, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh en Karel Appel.

Rijksmuseum Schiphol, tussen lounge 2 en 3 (achter de veiligheidscontrole) op Schiphol

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share