Geen categorie

Boze kunstenaar gooit vaas Ai Weiwei stuk

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Een boze kunstenaar heeft afgelopen zondag in het Pérez Art Museum Miami een vaas van Ai Weiwei kapot gegooid. Hij deed dit als een protest tegen het expositiebeleid van het museum. Maximo Caminero, woonachtig in Miami, vindt dat het een groter podium moet geven aan lokale kunstenaars.

Zaaloverzicht op de expositie van Ai Weiwei. De vazen, waarvan er nu één ontbreekt, staan rechts op de achtergrond. Foto: Daniel Azoulay photography.

De vaas was een van zestien antieke Chinese vazen die de Chinese kunstenaar Ai Weiwei heeft beschilderd. Het object was ruim 2.000 jaar oud en heeft een geschatte waarde van een miljoen dollar. De vazen zijn sinds 4 december te zien op de expositie Ai Weiwei: According to What?, de openingstentoonstelling van het nieuwe museum.

In een verklaring op zijn website veroordeelt het Pérez Art Museum Miami de actie van Caminero. Het museum voor moderne en hedendaagse kunst heeft, aldus het bericht “het grootste respect voor vrijheid van meningsuiting”, maar noemt de actie respectloos tegenover Ai, het museum en de lokale gemeenschap.

In het Groninger Museum sneuvelde eind januari door het toedoen van een bezoeker ook een dure vaas. Maar dit was het gevolg van een ongelukje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share