Geen categorie

Rijksstudio Award trapt af in het MoMA

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum stond gisteravond even in de schijnwerpers in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Of meer nog de ontwerpwedstrijd Rijksstudio Award: de internationale aftrap vond daar plaats.

 

Screenshot uit een video van het Rijksmuseum over de Rijksstudio Award.
Screenshot uit een video van het Rijksmuseum over de Rijksstudio Award.

 

Met de wedstrijd nodigt het Rijksmuseum het publiek uit zich te laten inspireren door de collectie. Een ieder mag beelden van de objecten downloaden en gebruiken voor een eigen kunstwerk. Iedereen kan meedoen met de competitie en elke kunstvorm is toegestaan.

De inzender van het winnende ontwerp ontvangt 10.000 euro. De tweede en derde prijs zijn goed voor respectievelijk 2.500 en 1.500 euro. Ook is er een publieksprijs van 1.000 euro.

(Tekst gaat verder onder de video)

 

Love this! #Rijksstudio #Rijksmuseum #DutchArt

Een video die is geplaatst door Pinar Ozcan (@pozcn) op

 

Inzenden voor de Rijksstudio Award 2017 kan van tot 15 januari 2017. De winnaar wordt bekendgemaakt op 21 april. Het werk van de finalisten is vanaf die datum tien weken te zien in het Rijksmuseum.

Vorig jaar wonnen Lyske Gais en Lia Duinker de wedstrijd met hun boekarmband geïnspireerd door Rembrandts tekeningen. Asnate Bockis en Rogier Arents waren in 2014 de winnaars van de allereerste Rijksstudio Award. Zij baseerden een make-uplijn op een vijftal vrouwen uit het Rijksmuseum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share