Geen categorie

Wendelien van Oldenborgh naar Biënnale van Venetië

0 0
Read Time:59 Second

Wendelien van Oldenborgh (1962) vertegenwoordigt Nederland volgend jaar op de Biënnale van Venetië. Het Mondriaan Fonds koos haar presentatie Cinema Olanda die ze maakte samen met conservator Lucy Cotter (1973).

Het Rietveldpaviljoen op het festivalterrein wordt ingericht met drie nieuwe filmwerken die onderbelichte delen van de recente Nederlandse postkoloniale geschiedenis blootleggen. Volgens Van Oldenborgh zijn die van belang om mee te nemen in de ontwikkeling van een nieuw nationaal zelfbeeld.

De jury meent dat Van Oldenborgh daarmee nauw aansluit op de tijdgeest en bijzondere verhalen ontsluit. Zij waardeert de prominente rol van het dramatische in de films, waardoor het publiek een nieuwe ontwikkeling in het werk van Van Oldenborgh zal kunnen zien. Ze verbeeldt in haar werk al geruime tijd maatschappelijk relevante thema’s waarvoor zij brede erkenning heeft gekregen.

Wendelien van Oldenborgh in het Rietveld Paviljoen, Venetië 2016.
Wendelien van Oldenborgh in het Rietveld Paviljoen, Venetië 2016.

“Ik ben sprakeloos”, aldus de kunstenaar. “Het is een eer, een plezier en een enorme verantwoordelijkheid. Dit wordt een prachtig moment om de huidige transformaties in de Nederlandse samenleving met een internationaal publiek te delen.”

De Biënnale van Venetië vindt plaats van 13 mei tot en met 26 november 2017.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share