Geen categorie

De Hallen Haarlem wordt Frans Hals Museum HAL

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

De Hallen Haarlem heet vanaf 29 maart Frans Hals Museum HAL. Dat blijkt uit de uitnodiging voor het ‘vrijgezellenfeest’ van het museum, die bij de redactie op de digitale mat viel. De nieuwe naam is het gevolg van het ‘huwelijk’ met het Frans Hals Museum.

De Vleeshal (nu nog De Hallen Haarlem), aan de Grote Markt in Haarlem.

De musea hadden samen al één bestuur en één directeur: Ann DeMeester. En nu gaan ze dus ook verder als één museum. Op twee locaties, met volgens het museum drie ‘smaken’: oude kunst, hedendaagse kunst en fusion, ofwel een mix van oude en hedendaagse of moderne kunst. De musea hebben straks ook samen één website en één huisstijl.

Afgelopen vrijdag kreeg het museum al een eerste huwelijksgeschenk. Toen directeur Ann Demeester een delegatie uit de New Yorkse wijk Harlem rondleidde, tikte Robert ten Brink haar op de schouder. De ambassadeur van de BankGiro Loterij overhandigde haar vervolgens een cheque van 496.000 euro.

Het museum had voor dit jaar een extra bijdrage gevraagd voor de verbouwing van het museum in het kader van de fusie. “Een huwelijksgeschenk voor de trouwerij van het Frans Hals Museum met De Hallen Haarlem”, noemt DeMeester het bedrag. “Dit geeft ons echt een kickstart voor de verbouwing.’’

Die verbouwing staat geland voor najaar 2020/voorjaar 2021. Belangrijke onderdelen zijn de gratis toegankelijke kunstsalon in de Vleeshal en een dakterras met panoramisch uitzicht aan de Grote Markt. Het terras krijgt ook een minibeeldentuin.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share