Geen categorie

Zoektocht naar de nieuwe Rembrandt

0 0
Read Time:53 Second

Wie wordt de nieuwe Rembrandt? Die vraag wordt beantwoord in een nieuw televisieprogramma dat vanavond van start gaat bij de Avro. Zowel pas afgestudeerde als al ervaren kunstenaars krijgen de kans hun werk te tonen aan het grote publiek.

Het programma De Nieuwe Rembrandt begint met honderd kunstenaars die na een voorselectie zijn overgebleven. Zij tonen hun werk aan de vakjury, bestaand uit Benno Tempel (directeur Gemeentemuseum Den Haag), Hester Alberdingk Thijm (directeur AkzoNobel Artfoundation) en Jasper Krabbé (beeldend kunstenaar). Uiteindelijk blijven er tien over die een volgend traject ingaan.

In dat traject krijgen de kandidaten wekelijks een workshop en een opdracht van een bekende Nederlandse kunstenaar. Aan het einde van de week beslist de jury in samenspraak met die gastkunstenaar wie er door mag en wie er afvalt. Ook krijgen de tien kunstenaars de opdracht om in acht weken een meesterstuk te maken. Het meesterwerk van de uiteindelijke winnaar – de nieuwe Rembrandt dus – wordt tentoongesteld in Gemeentemuseum Den Haag.

De Nieuwe Rembrandt, vanaf vanavond elke dinsdag om 20.30 bij de Avro op Nederland 2

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share