Geen categorie

Op de knieën in de Titanic

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

Ruim 130.000 bezoekers kwamen af op de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition in Amsterdam EXPO. De expositie duurde vijf maanden en sloot op 11 mei.

Foto: Carolien Sikkenk.

De Titanic heeft 102 jaar nadat het zonk nog steeds een grote aantrekkingskracht. En het cruiseschip blijkt nog altijd omgeven met een zweem van romantiek. Maar liefst elf bezoekers gingen in de tentoonstellingsruimte namelijk op de knieën om hun partner ten huwelijk te vragen.

Van de vele speciale evenementen waren met name de familiedagen succesvol. Tijdens deze dagen kregen bezoekers de kans om op de foto te gaan voor de beroemde Grand Staircase, gekleed in ‘Titanic-stijl’. Uit de populariteit van het Titanic-spreekbeurtpakket (ruim 4.000 keer gedownload) en de tientallen deelnemers aan de Grootste Kleine Titanic Fan Verkiezing blijkt dat de scheepsramp 102 jaar na dato ook de jongere generaties aanspreekt.

Amsterdam EXPO kijkt terug op een succesvolle samenwerking met het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Conservatoren van het museum ontwikkelden onder meer een door het publiek hoog gewaardeerde introductie op de tentoonstelling die inzicht gaf in het leven en de rol van scheepvaart in het Nederland van 1912.

Amsterdam EXPO opent op donderdag 29 mei de nieuwe tentoonstelling The Art of the Brick. Daarop zijn 75 levensgrote kunstwerken van Lego te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share