Geen categorie

Musea dicht wegens NSS

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

De Haagse musea Gemeentemuseum Den Haag, GEM, Fotomuseum Den Haag en Escher in het Paleis zijn vanaf vandaag tot en met 25 maart gesloten vanwege de Nuclear Security Summit (NSS). En omdat president Obama van de Verenigde Staten voorafgaand aan de nucleaire top het Museumplein in Amsterdam bezoekt, sluiten ook het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum kort de deuren.

Gemeentemuseum Den Haag. Foto: Roel Wijnants.

Het Rijksmuseum krijgt maandagochtend bezoek van de Amerikaanse president en is daarom tot 13 uur gesloten. Het stedelijk Museum gaat een uur eerder weer open. Het Van Gogh Museum heeft besloten de hele maandag dicht te blijven.

Dat doet het vanwege de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen die het bezoek van de president tot gevolg heeft. Obama en zijn gevolg komen met helikopters naar het Museumplein. “Hierdoor zullen wij voorzorgsmaatregelen moeten treffen om de conditie van onze gebouwen en kunst te kunnen blijven garanderen”, aldus het Van Gogh Museum.

De NSS  is de grootste top die ooit in Nederland is georganiseerd. Er komen 58 wereldleiders, 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten naar Den Haag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share