Geen categorie

Nederlandse kunst tijdens NSS

0 0
Read Time:43 Second

De 58 wereldleiders en 5.000 delegatieleden die vandaag en morgen de Nuclear Security Summit (NSS)  in het World Forum bijwonen krijgen Nederlandse kunst voorgeschoteld. Gemeentemuseum Den Haag leende voor de gelegenheid dertig etsen uit van grafisch kunstenaar M.C. Escher.

M.C. Escher (1898-1972), Dag en Nacht, houtsnede, februari 1938, collectie Gemeentemuseum, in bruikleen bij Escher in het Paleis.

Ook is er werk te zien uit de collecties van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In totaal hangen in het World Forum zo’n tachtig schilderijen en zestig foto’s.

De inrichting bestaat voornamelijk uit meubels van Nederlandse ontwerpers. De kunst van Escher keert terug in het enorme geveldoek dat de Toren van Oud en een deel van het World Forum in Den Haag bedekt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share