Geen categorie

BBC tipt heropening Mauritshuis als groot nieuws in 2014

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Nieuws

Een van de belangrijkste gebeurtenissen van het komende jaar is de heropening van het Mauritshuis. Dat vindt althans de BBC. De Britse omroep vroeg enkele van zijn medewerkers wat zij dachten dat in 2014 grote nieuwsverhalen zouden worden.

Kunstredacteur Will Gompertz denkt dat de heropening van het Haagse museum, op 27 juni ruim aandacht zal krijgen in de internationale pers. Hij vermoedt dat veel belangstelling zal uitgaan naar Vermeers Meisje met de parel. β€œNa de Mona Lisa misschien wel het beroemdste schilderij ter wereld.”

Johannes Vermeer (1632-1675), Meisje met de parel, ca. 1665, collectie Mauritshuis, Den Haag.

De verwachte aandacht dankt het museum aan diens tournee die een aantal topstukken al sinds eind juni 2012 langs musea over de hele wereld voert. Een tour die Gompertz vergelijkt met die van muzikale wereldsterren als The Rolling Stones en Bruce Springsteen.

De wereldreis begon in het Japanse Tokio, en met veel succes. De tentoonstelling in het Tokyo Metropolitan Art Museum trok dagelijks 10.573 mensen en was daarmee de best bezochte expositie van 2012. Daarna ging de tour door naar Kobe, eveneens in Japan, en de Verenigde Staten.

Momenteel is een selectie uit het Mauritshuis te zien in het New Yorkse museum The Frick Collection. De reis wordt afgesloten in het Palazzo Fava in Bologna. In dat Italiaanse museum toont het Mauritshuis van 8 februari tot 25 mei veertig topstukken. Daarna komen de werken weer naar huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share