Geen categorie

MOA vreest sluiting door weigering subsidie gemeente Utrecht

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Nieuws

Het MOA (Museum Oud Amelisweerd) krijgt voor de komende vier jaar geen subsidie van de gemeente Utrecht. Dit ondanks een positief advies van de Adviescommissie Cultuurnota 2017-2020. Het museum vreest hierdoor de deuren te moeten sluiten.

Oud Amelisweerd staat op grondgebied van Bunnik, maar is eigendom van de gemeente Utrecht. Het MOA opende in 2014 als museum waar de behangcollectie van het landhuis samenkwam met de kunst van Armando. Hiermee was het de opvolger van het Armando Museum in Amersfoort dat in 2011 de deuren sloot.

Onlangs won het museum de meest prestigieuze Europese erfgoedprijs Europa Nostra Award. De jury was zeer lovend over de manier waarop het landhuis is gerestaureerd en herbestemd.

Museum Oud Amelisweerd. Foto: Evert-Jan Pol.
Museum Oud Amelisweerd. Foto: Evert-Jan Pol.

De transformatie tot museum kostte bijna 4 miljoen euro, waarvan de gemeente 1,6 miljoen inbracht. De provincie Utrecht stond garant voor 300.000 euro. “De kapitaalvernietiging van het gemeentelijke besluit is daarmee enorm”, aldus het MOA.

Eerder dit jaar liet de landelijke Raad voor Cultuur ook al weten geen subsidie toe te kennen aan het museum. De provincie Utrecht had wel nog tot 2019 jaarlijks 50.000 euro over voor het MOA.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share