Geen categorie

Vier musea krijgen extra geld op Prinsjesdag

0 0
Read Time:41 Second

Nieuws

Het Letterkundig Museum, Museum Meermanno, Huis Doorn en Slot Loevestein krijgen extra geld van minister Bussemaker. Dat blijkt uit de begroting van het ministerie van OCW, die vandaag, op Prinsjesdag, is gepubliceerd.

De minister maakt in totaal tien miljoen euro extra beschikbaar voor cultuur, waarvan 675.000 voor de vier musea. Slot Loevestein krijgt 125.000 euro extra, Museum Meermanno en Huis Doorn ontvangen beide 150.000 en het Letterkundig Museum kan rekenen op 250.000 euro.

De Museumvereniging is blij dat de vier musea extra budget krijgen. In de vorige vierjarige subsidieperiode werden deze vier musea nog gekort, variërend van 11,1% tot 25%. “Door de voorgenomen extra middelen krijgen zij weer ademruimte”, aldus de vereniging.

 

Huis Doorn. Foto: GVR, op nl.wikipedia.org.
Huis Doorn. Foto: GVR, op nl.wikipedia.org.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share