Geen categorie

Groninger Museum slaat zilverslag

0 0
Read Time:45 Second

Het Groninger Museum heeft de zilvercollectie uitgebreid met een flinke selectie voorwerpen uit de verzameling Hofman-Westerhof. Zenuwarts W.A. Hofman (1915-2002) bezat een grote verzameling in Groningen gemaakt zilver met de nadruk op zilver voor de particuliere markt.

Het grootste deel van de nu verworven stukken werd ooit gemaakt om op pronktafels van de Groninger jonkers, landbouwers, stadselite en burgers gebruikt te worden. Het Groninger Museum heeft bijvoorbeeld een koffiepot gekocht, in de vorm van een grote tuinvaas en lepels en vorken. Mara in de collectie bevindt zich ook een zilveren gordel uit 1625 voor mannen. Volgens het museum zijn zulke oude sieraden uiterst zeldzaam.

De nieuwe aanwinsten waren al eerder in het museum te zien, op de exposities Groninger Zilver (1975), Groninger keur (1997) en Zilver in Groningen (2010-11). Tot en met 20 januari worden ze getoond in het InfoCenter van het Groninger Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share