Geen categorie

Ruim 2000 beelden van Beatrix

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Alsof de NOS en Paleis het Loo al van de naderende troonsafstand op de hoogte waren, riepen ze begin december het publiek op een zelfgemaakt portret van het staatshoofd in te zenden. Uiteindelijk kwamen er meer dan 2000 kunstwerken binnen. De 65 beste krijgen een plek op de expositie Beeld van Beatrix, die donderdag 31 januari opent in Paleis het Loo.

De werken worden getoond naast tien portretten van bekende kunstenaars, onder wie Andy Warhol en Marte Röling. In totaal zijn er in Paleis het Loo dus 75 kunstwerken te zien. Koningin Beatrix wordt komende donderdag 75 jaar.

Kuin Heuff - Beatrix - acrylverf op gesneden papier. Of dit portret de expositie heeft gehaald, is nog onbekend.
Kuin Heuff – Beatrix – acrylverf op gesneden papier. Of dit portret de expositie heeft gehaald, is nog onbekend.

De zoektocht naar de werken en de officiële opening van de tentoonstelling zijn woensdag 30 januari (19.00-20.00 uur, Nederland 1) te zien in het NOS-programma Beeld van Beatrix. De expositie  loopt tot en met 20 mei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share